Logo_Max_Fysiotherapie

FAQ


Duidelijkheid

Over onze tarieven

Ben je niet aanvullend verzekerd? Of zijn er meer behandelingen nodig dan jouw polis dekt? Dan zijn onderstaande tarieven van toepassing. Deze worden rechtstreeks aan jou gefactureerd.
Dit hangt af van een verschillende factoren, zoals de individuele pijntolerantie en de aard van de blessure. Ervaring leert ons dat een behandeling soms minder comfortabel kan aanvoelen, maar achteraf zorgt voor een verlichting van de pijnklachten.

Een intake duurt gemiddeld 60 minuten. Vervolg afspraken zullen variëren tussen 30 en 60 minuten.

Ben je niet aanvullend verzekerd? Of zijn er meer behandelingen nodig dan jouw polis dekt? Dan zijn onderstaande tarieven van toepassing. Deze worden rechtstreeks aan jou gefactureerd.Zitting Fysiotherapie: €34,97

Intake + onderzoek na verwijzing: €47,49

Intake + onderzoek zonder verwijzing: €47,49

Kort rapport: €32,50

Uitgebreid rapport: €65,00

Toeslag aan huis: €10,00

Niet nagekomen afspraak: €25,00

Naast de behandeling van de therapeut en de meegegeven oefeningen zijn er nog meer dingen die je kunt doen om jouw herstel te bevorderen. Hier volgt een opsomming:

Slaap 8 uur per nacht.
Drink minimaal 2 liter water per dag. Wanneer je sport of koffie drinkt mag dit nog meer zijn!
Blijf sporten, ook als kun je bijvoorbeeld je schouder niet kunt trainen. Wanneer je de rest van je lichaam traint zal dit toch ten goede komen voor het herstel van je schouder.
Ga na de behandeling meteen bewegen. Zo blijft het effect van de behandeling langer aanwezig!
Drink geen alcohol tijdens je blessure. Alcohol belemmert het herstel van bindweefsel. Hetzelfde geldt voor roken.
Binnen de praktijk zijn we actief bezig met het op orde houden van onze kennis en kunde. Alle therapeuten hebben hun bachelor fysiotherapie behaald met daarnaast nog verdiepende opleidingen en cursussen. Hieronder een opsomming van de specialismen en verdiepingen binnen de praktijk:

Orthopedische Revalidatie 4xT Methode
Dry Needling extremiteiten en wervelkolom
Scar Management (ook wel: littekentherapie)
Manuele Therapie Dokter Mulder
Revalidatie na Covid-19
Crossfit: A Physio Perspective
Personal Trainer Pro
Tijdens het inplannen van de afspraak zal worden gekeken welke therapeut het beste past bij jouw lichamelijke klachten en/of sportdoelen.
Natuurlijk! Het is zelfs beter voor het herstel van je blessure om na de behandeling te gaan sporten! Zorg er wel voor dat je geen pijn hebt tijdens het trainen. Pijn tijdens je training kan juist averechts werken voor je herstel.

Nee. Tegenwoordig mag je meteen een afspraak maken bij de fysio zonder dat je een verwijzing hebt van de huisarts of specialist.

Heb je wel een verwijzing? Neem deze dan mee naar de afspraak. Hier staat veel nuttige informatie in voor de therapeut.
Op het moment dat je snel de neiging hebt om in een onderuitgezakte houding te gaan zitten, kun je op de volgende dingen letten: kies een stoel waarbij het niet of nauwelijks mogelijk is om onderuit te zakken. Je kunt ervoor zorgen dat je een kussentje in je onderrug legt zodat je onderrug daar ondersteund wordt. En afwisseling is heel belangrijk!

Daarnaast adviseren wij een hogere stoel waar heup-knie beide 45-45 graden gebogen zijn. Daar past een verhoogd bureau bij. Bij het verhoogde bureau dient het laagste gedeelte van het beeldscherm op oog hoogte te zijn.
Zowel hoge- als lage rugklachten
Revalideren na een operatie
Diverse nekklachten
Schouderklachten of frozen shoulder
Gespannen spieren en stress klachten
Gewrichtspijn
Peesontstekingen
SPIT klachten
COPD en kortademigheid
Heupklachten
(Sport) blessures
Bekkenbodem klachten
Reumatische klachten
Parkinson klachten
Ouderdomsklachten
Diverse voet- en teenproblemen
Mondmasker, handdoek, identiteitsbewijs (ID kaart, paspoort, rijbewijs), je verzekeringspas en, indien aanwezig een verwijsbrief van de arts of specialist.


Het fijnste voor jezelf en de therapeut is wanneer de patiënt gemakkelijk zittende kleding draagt. Denk hierbij aan: jogging broek of legging met een sportshirt.


Tijdens de eerste behandeling gebeuren er een aantal dingen:

Allereerst wordt er een dossier gemaakt en er volgt een vraaggesprek. Je beschrijft in dit gesprek zo duidelijk mogelijk aan de therapeut wat voor klachten je hebt en hoe deze zijn ontstaan. De therapeut zal hier en daar aanvullende vragen stellen.

Daarna volgt een lichamelijk onderzoek. Tijdens dit onderzoek wordt gekeken hoe gewrichten bewegen, welke bewegingen pijnlijk zijn en welke spieren gespannen zijn.

Vervolgens wordt er meteen behandelt en de problemen die tijdens het onderzoek naar voren kwamen worden verholpen.

Als laatste mag je zelf nog gaan bewegen. Dit kan in de sportzaal op de praktijk.

Zo ga je meteen met verlichting de deur uit!
Manueel therapie is een therapie die als doel heeft gewrichten beter te laten bewegen.
Deze therapie wordt op de behandeltafel uitgevoerd door een therapeut. Tijdens de behandeling wordt een gewricht zorgvuldig doorbewogen om het bewegelijker te maken. Soms kan een gewricht kraken ( ook wel manipulatie genoemd), Dit zal direct voor meer bewegingsvrijheid en pijnverlichting zorgen.

Meer weten over manueel therapie? Bezoek onze pagina: https://maxfysiotherapie.nl/manuele-therapie/
Bij een fysiotherapeut kun je terecht voor alle klachten aan het bewegingsapparaat (spieren, gewrichten, pezen, zenuwen, alles wat in het lichaam beweegt).

Tijdens een behandeling wordt in kaart gebracht waar de klachten vandaan komen en hoe deze op te lossen zijn. Door een combinatie van behandelen op de tafel en training in de zaal zullen de klachten verdwijnen en niet meer terugkomen.

Meer weten over hoe een behandeltraject er uit ziet? bezoek de pagina: https://maxfysiotherapie.nl/fysiotherapie/
Dry Neelding is een techniek om vastzittende spieren los te maken. Met behulp van een heel dun naaldje wordt nagenoeg pijnloos in de spier geprikt. Door deze prik zullen de verhardingen (triggerpoints) in de spier oplossen komt er ontspanning. Je voelt direct verschil na een behandeling door middel van Dry Needling!

Meer weten over Dry Needling? Bezoek de pagina: https://maxfysiotherapie.nl/dry-needling/
De kosten van Personal training zijn variabel en afhankelijk van de trainingsvorm en de frequentie.

Bezoek de pagina personal training voor meer informatie!
Er zijn een aantal situaties wanneer Dry Needling niet mag worden toegepast. De therapeut weet wanneer dit het geval is. Deze worden ook wel Contra-indicaties genoemd.

Hieronder een lijst met contra-indicaties voor Dry Needling:

aanwezigheid van een bloedstollingsziekte
angst voor naalden
eerdere bacteriële endocarditis (ontsteking aan de binnenzijde van het hart)
eerdere hartklepoperatie
Lymfoedeem of verwijderde lymfeklieren
eerste drie maanden zwangerschap


Meer weten over Dry Needling? bezoek de pagina Dry-Needling.
Rugpijn is wat fysiotherapeuten noemen: een klacht aan het bewegingsapparaat. Je bent bij de fysio dus op de goede plek om dit te verhelpen.

De therapeut gaat samen met jou kijken wat er aan de hand is en hoe dit is op te lossen. Daarbij zorgt de therapeut er ook meteen voor dat het niet meer terug komt!
Nek pijn is wat de fysiotherapeuten noemen: een klacht aan het bewegingsapparaat. Je bent dus op de goede plek bij een fysio!

Samen met jou gaat de therapeut kijken waar de pijn vandaan komt en hoe deze te verhelpen is. De therapeut zorgt er ook meteen voor dat de pijn niet meer terug komt!