Logo_Max_Fysiotherapie

Dry Needling

Alles wat je wilt weten

Wat is Dry Needling?

Wetenschappelijk onderzoek en de ervaringen van patiënten laten zien dat Dry Needling een enorm effectieve behandelmethode is bij veel lichamelijke pijnklachten. Door middel van deze speciale techniek worden de triggerpoints in de spieren aangeprikt met een naald en raken op deze manier snel en langdurig ontspannen. Dry Needling gebruikt de dunste naald die er in de gezondheidszorg bestaat. Dit komt doordat er geen vloeistof door de naald heen hoeft in tegenstelling tot de naald die ze gebruiken tijdens bijvoorbeeld bloedprikken.

Is Dry Needling hetzelfde als Acupuntuur?

Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet, die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de ’energie’ in het lichaam. Dry Needling gebruikt meestal één naald, waarmee kortdurend de spier wordt geprikkeld. Dry Needling werkt op specifieke punten zogenaamd: ‘triggerpoints’ en is geen ‘energie’ behandeling.
Neem contact op
fotos_site_max8
fotos_site_max9

HOE VOELT DRY NEEDLING AAN?

Het inbrengen van het naaldje voel je bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kun je gemakkelijker bewegen. Vaak voelt het behandelde gedeelte wel wat vermoeid / stijf aan, maar dat is meestal van korte duur. Je krijgt oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterde situatie bij te kunnen houden.

Voor welke klachten kan Dry Needling worden toegepast?

Er is een heel scala aan klachten waar Dry Needling voor gebuikt kan worden.

  • Stijve en pijnlijke spieren/gewrichten
  • Uitstralende pijn (zoals die vanuit bil, nek of andere locatie)
  • Hoofdpijnklachten
  • Triggerpoints (verhardingen in een spier)

De therapeut zal tijdens de intake en screening kijken of Dry Needling de juiste behandeling is voor jou. Mocht dit toegepast worden zal dit altijd in overleg gaan met de patiënt.

Neem contact op